Articolul 17 din Legea Privind securitatea aeronautică în Republica Moldova. Controlul accesului

(1) Pentru a preveni pătrunderea neautorizată a persoanelor şi/sau vehiculelor în zona operaţiunilor aeriene, accesul în zona respectivă este restricţionat.

(2) Pentru a preveni pătrunderea neautorizată a persoanelor şi/sau vehiculelor în zonele de securitate cu acces restricţionat, accesul în zonele respective este supus controlului.

(3) Accesul persoanelor şi al vehiculelor în zona de operaţiuni aeriene şi în zonele de securitate cu acces restricţionat este permis numai în cazul în care acestea îndeplinesc condiţiile de securitate aeronautică prevăzute de prezenta lege şi actele normative subordonate.

(4) Autorizarea accesului personalului şi al vehiculelor în zonele de securitate cu acces restricţionat se efectuează prin aplicarea regimului de permise de aeroport. Decizia privind acordarea accesului în zonele de securitate cu acces restricţionat este luată de către operatorii aeroportuari, în conformitate cu prevederile Programului naţional de securitate în domeniul aviaţiei civile, cu aprobarea de către Poliția de Frontieră.

(5) Înainte de a i se elibera o legitimaţie de membru de echipaj sau un permis de aeroport care oferă drept de acces neînsoţit în zonele de securitate cu acces restricţionat, persoana trebuie să treacă cu succes printr-o verificare a antecedentelor, în conformitate cu normele stabilite de către Guvern.

(6) Operatorii aeroportuari sunt responsabili de implementarea unui sistem de control al accesului prevăzut de prezentul articol.

(7) Controlul accesului este efectuat de Poliția de Frontieră în comun cu operatorii aeroportuari. Controlul comun al accesului este realizat în conformitate cu procedura elaborată de Comisia aeroportuară de securitate aeronautică.

Art 17 Legea Privind securitatea aeronautică în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №192 din 20.12.2019

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului