Articolul 22-1 Codul subsolului în Republica Moldova. Actul de confirmare a perimetrului geologic

(1) Modul de solicitare, acordare, suspendare și retragere a actului de confirmare a perimetrului geologic pentru agenții economici se stabilește de Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător în partea în care nu este reglementat de prezentul cod.

           (2) Pentru obținerea actului de confirmare a perimetrului geologic, solicitantul depune la autoritatea emitentă a actelor permisive în domeniul mediului o cerere în care se indică denumirea, tipul de proprietate, forma juridică de organizare și elementele de identificare ale întreprinderii, la care se anexează:

           a) copia de pe contractul cu privire la atribuirea sectorului de subsol în folosință pentru cercetare geologică;

           b) extras de pe harta topografică la scara de 1:25000 sau 1:10000, cu limitele sectorului de subsol atribuit şi cu coordonatele geografice ale punctelor unghiulare stabilite în sistemul de coordonate MOLDREF99.

           (3) Termenul de examinare a materialelor depuse şi de eliberare a actului de confirmare a perimetrului geologic nu va depăşi 15 zile de la data depunerii cererii.

           (4) Actul de confirmare a perimetrului geologic este valabil pentru perioada prevăzută la art. 15.

           (5) Actul de confirmare a perimetrului geologic se anulează la încetarea dreptului de folosință asupra sectorului de subsol atribuit pentru cercetare geologică, fapt despre care beneficiarul de subsol este informat în termen de 10 zile de la data adoptării deciziei.

Art 22-1 Codul subsolului în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №3 din 02.02.2009

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului