Articolul 33 din Legea Cu privire la Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în Republica Moldova. Suspendarea şi încetarea activităţii mandatarului autorizat

(1) Activitatea mandatarului autorizat se suspendă în următoarele cazuri:

a) mandatarul autorizat a depus o cerere de suspendare a activităţii sale;

b) Comisia de atestare şi disciplină a luat decizia de aplicare a sancţiunii prevăzute la art. 32 alin. (5) lit. c);

c) mandatarul autorizat a devenit salariat al AGEPI;

d) există o hotărîre a instanţei de judecată în acest sens.

(2) Încetarea activităţii mandatarului autorizat şi radierea sa din Registrul naţional al mandatarilor autorizaţi în proprietatea intelectuală au loc în următoarele cazuri:

a) mandatarul autorizat a depus o cerere de încetare a activităţii;

b) mandatarul autorizat şi-a pierdut cetăţenia Republicii Moldova ori şi-a mutat domiciliul în afara teritoriului Republicii Moldova;

c) mandatarul autorizat este supus unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei;

d) mandatarul autorizat este sancţionat conform art. 32 alin. (5) lit. d);

e) mandatarul autorizat a decedat;

f) există o hotărîre a instanţei de judecată în acest sens.

(3) În cazul în care mandatarul autorizat nu a activat timp de 5 ani consecutiv, conform datelor deţinute de AGEPI, şi nu a contestat în Comisia de contestaţii decizia privind radierea sa în termen de 15 zile de la data expedierii acesteia, acesta este radiat din Registrul naţional al mandatarilor autorizaţi în proprietatea intelectuală, în totalitate sau doar referitor la un obiect/cîteva obiecte de proprietate intelectuală, cu excepţia situaţiei în care el şi-a suspendat singur activitatea.

(4) Suspendarea sau încetarea activităţii mandatarului autorizat se face în baza deciziei Comisiei de atestare şi disciplină sau a hotărîrii instanţei de judecată, informaţia respectivă fiind publicată în Buletinul Oficial de Proprietate Intelectuală.

(5) Suspendarea activităţii mandatarului autorizat prevăzută la art. 32 alin. (5) lit. c) poate înceta înaintea expirării termenului pentru care a fost aplicată, cu condiţia că mandatarul autorizat a depus o cerere în acest sens, a expirat cel puţin jumătate din termenul de suspendare şi acesta a susţinut examenul de atestare.

(6) În cazul radierii mandatarului autorizat din Registrul naţional al mandatarilor autorizaţi în proprietatea intelectuală, certificatul acestuia îşi pierde valoarea juridică.

Art 33 Legea Cu privire la Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №114 din 03.07.2014

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului