Articolul 27 din Legea Vînzării de mărfuri în Republica Moldova. Rezilierea contractului

(1) Se poate declara rezilierea contractului în cazul în care:

           a) nu sînt executate clauzele lui esenţiale;

           b) o parte nu execută obligaţiile contractuale sau declară că refuză a le executa în termenul suplimentar acordat de cealaltă parte.

           (2) Dacă o parte execută obligaţiile contractuale, cealaltă parte pierde dreptul de a declara rezilierea contractului, cu excepţia cazului în care declaraţia a fost făcută înainte ca autorul ei să afle că cealaltă parte şi-a executat obligaţiile.

           (3) Partea care a declarat în scris rezilierea contractului poate acorda un termen rezonabil celeilalte părţi pentru a-şi executa obligaţiile. Răspunsul la declaraţia de reziliere sau de modificare a contractului trebuie dat în decursul a 10 zile de la data primirii declaraţiei.

           (4) Contractul se consideră reziliat în momentul:

           a) primirii declaraţiei de reziliere a contractului,dacă o astfel de modalitate este prevăzută în contract;

           b) intrării în vigoare a deciziei arbitrajului privind rezilierea contractului.

           (5) Declaraţia de reziliere integrală a contractului poate fi făcută numai în cazul în care neexecutarea parţială sau executarea parţială inexactă a obligaţiei contractuale aduce la prejudicii considerabile celeilalte părţi.

           (6) Dacă neexecutarea unor obligaţii contractuale dă temei celeilalte părţi să considere că şi alte obligaţii vor fi executate inexact, ea poate declara rezilierea contractului.

           (7) Declaraţia de reziliere a contractului poate viza obligaţii deja executate, dacă obiectul executării nu poate avea întrebuinţarea stabilită în contract.

Art 27 Legea Vînzării de mărfuri în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №134 din 03.06.1994

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului