Articolul 10 din Legea Cu privire la Agentul guvernamental în Republica Moldova. Procedura contencioasă în faţa Curţii Europene

(1) După o notificare oficială parvenită din partea Curții Europene cu privire la depunerea unei cereri individuale, Agentul guvernamental solicită autorităților materiale și comentarii cu privire la circumstanțele de fapt și de drept, explicîndu-le totodată riscurile și perspectiva cazului. Autoritățile, indiferent de statutul acestora, sînt obligate să transmită informaţiile solicitate şi actele privind procedurile desfăşurate în faţa acestora, indiferent de stadiul în care se află, în termenele și condițiile stabilite de Agentul guvernamental.

(2) În cazul în care materialele și comentariile solicitate sînt atribuite la secretul de stat, la categoria informaţiei cu accesibilitate limitată ori conţin date cu caracter personal, acestea vor fi transmise Agentului guvernamental în condițiile stabilite de lege.

(3) Comentariile autorităților prezentate Agentului guvernamental pot fi folosite exclusiv în procedurile în fața Curții Europene.

(4) Prevederile Legii nr. 982-XIV din 11 mai 2000 privind accesul la informaţie se aplică corespondenţei dintre Agentul guvernamental şi Curtea Europeană, precum şi materialelor din dosarele ce se află în procedura Agentului guvernamental pînă la devenirea definitivă a hotărîrii sau a deciziei Curţii Europene. După devenirea definitivă a hotărîrii sau a deciziei Curţii Europene, informaţia solicitată poate fi obţinută de la autoritatea emitentă sau de la alte autorităţi în sarcina cărora se află păstrarea acesteia.

(5) Corespondenţa Agentului guvernamental cu Curtea Europeană şi cu autorităţile naţionale privind reglementarea amiabilă a unei cauze aflate pe rolul Curţii Europene sau formularea unei declaraţii unilaterale este confidenţială şi nu poate fi făcută publică.

Art 10 Legea Cu privire la Agentul guvernamental în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №151 din 30.07.2015

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului