Articolul 32 din Legea Privind libertatea de conştiinţă, de gîndire şi de religie în Republica Moldova. Organizarea învăţămîntului moral-religios şi teologic

(1) Cultele religioase şi părţile lor componente sînt libere să-şi organizeze învăţămîntul pentru pregătirea propriului personal.

(2) Cultele religioase şi comunităţile religioase pot înfiinţa instituţii teologice de orice grad, cu statut distinct sau cu statut de extensiune a unor instituţii de profil din ţară şi de peste hotare.

(3) Instituţiile teologice de orice grad, la cererea fondatorului, pot fi supuse licenţierii sau acreditării de stat.

(4) Instituţiile teologice de toate gradele devin persoane juridice după înregistrarea lor în condiţiile prezentei legi.

(5) Seminariştii şi studenţii teologi beneficiază de toate drepturile şi înlesnirile prevăzute pentru elevii şi studenţii din învăţămîntul de stat.

(6) Diplomele şi certificatele eliberate de instituţiile teologice neacreditate de stat au valabilitate numai în cuprinsul cultului respectiv, exceptînd cazurile prevăzute în acordurile sau convenţiile de cooperare dintre stat şi cultele religioase.

(7) Învăţămîntul moral-religios în şcolile de stat de toate gradele este opţional şi facultativ, exceptînd cazurile prevăzute în acordurile sau convenţiile de cooperare dintre stat şi cultele religioase.

(8) Acordurile dintre stat şi cultele religioase vor prevedea dreptul copiilor de a fi exceptaţi de la orele de religie, în baza cererii părinţilor sau tutorilor legali.

Art 32 Legea Privind libertatea de conştiinţă, de gîndire şi de religie în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №125 din 11.05.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului