Articolul 10 din Legea Cu privire la franchising în Republica Moldova. Modificarea, prelungirea şi rezilierea contractului de franchising

(1) La expirarea contractului de franchising, dacă clauzele lui nu au fost încălcate, partea denumită franchisee are dreptul preferenţial de prelungire a contractului. În acest caz, clauzele contractului pot fi modificate conform înţelegerii dintre părţi.

           (2) Părţile au dreptul să ceară modificarea sau rezilierea contractului de franchising în caz de:

           a) comun acord;

           b) încălcare a clauzelor de către una din părţi;

           c) lichidare a unei părţi persoană juridică;

           d) faliment al unei părţi;

           e) pronunţare de către instanţa de judecată a unei hotărîri privind nulitatea documentelor de constituire ale unei părţi;

           f) deces al unei persoane de răspundere care reprezenta părţile la încheierea contractului; precum şi

           g) în alte cazuri prevăzute de legislaţie şi/sau de contract.

           (3) La expirarea contractului de franchising, precum şi la rezilierea lui, părţile sînt obligate să întrerupă activitatea de întreprinzător şi, în decursul unei luni, să aducă faptul la cunoştinţa Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

           (4) În cazul continuării activităţii de întreprinzător după încetarea acţiunii contractului de franchising, părţile răspund cu profitul obţinut şi cu taxele vamale neachitate de la data nevalabilităţii contractului pînă la data depistării acestei încălcări şi sînt supuse unei penalizări în aceeaşi mărime. Sumele indicate se depun în cote egale la bugetul de stat şi la bugetele unităţilor administrativ-teritoriale.

Art 10 Legea Cu privire la franchising în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1335 din 01.10.1997

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021