Articolul 29 din Legea Cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţii turistice în Republica Moldova în Republica Moldova. Rezidenţii zonei

(1) Rezident al zonei, denumit în continuare rezident, poate fi orice persoană fizică sau juridică înregistrată, în modul stabilit de lege, în calitate de subiect al activităţii de întreprinzător în Republica Moldova, selectată prin concurs, care a încheiat cu Ministerul  Culturii un contract privind desfăşurarea activităţii în zonă în conformitate cu prezenta lege.

(2) Concursul este organizat de Ministerul  Culturii, la selectarea rezidenţilor ţinîndu-se cont de volumul şi caracterul investiţiilor planificate. Anunţul privind organizarea concursului se publică, cu 3 luni înainte de desfăşurarea acestuia, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Ministerul  Culturii este obligat să prezinte, la cererea agentului economic, informaţii exhaustive privind organizarea şi desfăşurarea concursului.

(3) Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului se aprobă de Guvern.

(4) Criteriile de selectare a rezidenţilor se stabilesc prin legea privind crearea zonei.

(5) Persoana fizică sau juridică care intenţionează să obţină statutul de rezident va depune la Ministerul  Culturii o cerere, ce va conţine informaţii privind:

a)  activitatea ce urmează să fie desfăşurată;

b)  suprafaţa terenului necesar pentru desfăşurarea activităţii.

(6) La cerere se va anexa:

b) copiile de pe documentele de constituire;

c) planul de afaceri, conform modelului stabilit de Ministerul  Culturii.

(7) Ministerul  Culturii examinează documentele prezentate în conformitate cu alin.(5) şi (6) în termen de 30 zile lucrătoare de la data depunerii acestora şi adoptă una din următoarele decizii:

a) privind acordarea statutului de rezident şi încheierea contractului pe un termen ce nu-l depăşeşte pe cel indicat la art.27 alin.(1); ori

b) privind refuzul de a acorda statutul de rezident şi de a încheia contractul, indicîndu-se motivul refuzului.

(8) Cererea de acordare a statutului de rezident este respinsă dacă:

a) la cerere nu au fost anexate documentele menţionate la alin.(6);

b) pe teritoriul zonei nu există un teren liber ce ar corespunde condiţiilor indicate în cerere;

c) pe teritoriul zonei nu este permisă desfăşurarea activităţii planificate;

d) planul de afaceri nu corespunde condiţiilor indicate în cerere.

(9) Persoana fizică sau juridică care a obţinut dreptul de înregistrare în calitate de rezident încheie cu Ministerul  Culturii un contract privind desfăşurarea activităţii în zonă, denumit în continuare contract.

Art 29 Legea Cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţii turistice în Republica Moldova în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №352 din 24.11.2006

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului