Articolul 37-1 din Legea Cu privire la administratorii autorizaţi în Republica Moldova. Procedura disciplinară

(1) Data examinării în fond a sesizării se stabilește într-un termen rezonabil de la data admiterii sesizării și intentării procedurii disciplinare. Aceasta este comunicată persoanei care a înaintat sesizarea, precum și administratorului autorizat vizat.

(2) Comisia de autorizare şi disciplină asigură accesul solicitantului, al administratorului şi al reprezentanţilor acestora la toate documentele cazului supus examinării.

(3) Neprezentarea solicitantului sau, după caz, a reprezentantului acestuia la şedinţă nu împiedică examinarea cazului disciplinar. Prezenţa administratorului la examinarea cazului disciplinar este obligatorie. Examinarea cazului disciplinar poate avea loc în absenţa administratorului dacă lipsa acestuia de la şedinţă nu este justificată sau dacă acesta a depus o cerere de examinare a cauzei în lipsa sa. În timpul examinării cazului disciplinar, solicitantul şi administratorul pot beneficia de asistenţă juridică. La şedinţe pot fi chemaţi şi audiaţi specialişti şi experţi.

(4) Ca urmare a examinării cazului disciplinar, Comisia de autorizare şi disciplină emite o decizie motivată prin care constată sau nu abaterea disciplinară în acţiunile sau inacţiunile administratorului şi aplică una dintre sancţiunile prevăzute la art. 362, cu excepţia suspendării activităţii şi retragerii autorizaţiei, care se aplică prin ordin al ministrului justiţiei, la propunerea Comisiei de autorizare şi disciplină.

(5) Decizia Comisiei de autorizare și disciplină privind aplicarea sancțiunii disciplinare poate fi contestată în instanța de judecată, în conformitate cu prevederile Codului administrativ. În acest caz, calitatea procesuală de pârât aparține Ministerului Justiției.

Art 37-1 Legea Cu privire la administratorii autorizaţi în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №161 din 18.07.2014

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului