Articolul 22-4 din Legea Privind activitatea particulară de detectiv şi de pază în Republica Moldova. Reperfectarea autorizaţiei pentru activitatea particulară de pază

(1) Temeiurile pentru reperfectarea autorizaţiei sînt schimbarea denumirii deținătorului autorizaţiei şi modificarea altor date care se conţin în autorizaţie, fără actualizarea cărora nu poate fi identificată legătura dintre autorizație şi deținătorul acesteia.

(2) La apariţia temeiurilor pentru reperfectarea autorizaţiei, deținătorul acesteia este obligat, în termen de 10 zile lucrătoare, să depună la autoritatea emitentă o cerere de reperfectare a autorizaţiei împreună cu autorizaţia care necesită a fi reperfectată şi documentele (sau copiile de pe acestea, cu prezentarea ulterioară a originalelor pentru verificare) ce confirmă modificările respective.

(3) Autoritatea emitentă, în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii de reperfectare a autorizaţiei şi a documentelor anexate, emite decizia privind reperfectarea autorizaţiei şi o comunică solicitantului. Autorizaţia reperfectată se eliberează pe acelaşi formular sau, după caz, pe un formular nou, ţinîndu-se cont de modificările indicate în cerere și, totodată, se eliberează copiile necesare de pe această autorizaţie.

(4) Autorizaţia se consideră reperfectată prin aprobare tacită dacă autoritatea emitentă nu a comunicat solicitantului de autorizaţie decizia în termenul prevăzut la alin. (3). După expirarea termenului de adoptare a deciziei privind reperfectarea autorizaţiei, în lipsa unei comunicări în scris privind respingerea cererii de reperfectare a autorizaţiei, se consideră că autorizaţia a fost reperfectată. Autorizaţia este reperfectată şi în cazul în care autoritatea emitentă constată intervenirea aprobării tacite pentru documentele suplimentare ce atestă temeiul reperfectării autorizaţiei.

(5) Termenul de valabilitate a autorizaţiei reperfectate nu poate depăşi termenul de valabilitate indicat în autorizaţia precedentă.

(6) La reperfectarea autorizaţiei, în cazul în care autorizaţia reperfectată se eliberează pe un formular nou, autoritatea emitentă adoptă o decizie privind declararea nulității autorizaţiei precedente.

(7) În perioada examinării cererii privind reperfectarea autorizaţiei, deținătorul acesteia îşi continuă activitatea în baza certificatului constatator, eliberat de autoritatea emitentă.

(8) Autorizaţia care nu a fost reperfectată în termenul stabilit se consideră ca fiind nevalabilă.

(9) Autoritatea emitentă suspendă termenul de examinare a cererii de reperfectare dacă:

a) aceasta a fost depusă (semnată) de o persoană care nu deține împuternicirile necesare;

b) documentele au fost perfectate cu încălcarea cerinţelor alin. (2).

(10) Deținătorul autorizaţiei este informat în scris despre suspendarea termenului de examinare a cererii de reperfectare în cel mult 3 zile lucrătoare de la data adresării, indicîndu-se temeiurile suspendării. Solicitantul este obligat să notifice autoritatea emitentă despre înlăturarea circumstanțelor ce au servit drept temei pentru suspendarea termenului de examinare, curgerea acestuia fiind reluată din ziua suspendării.

(11) Modificările datelor indicate în documentele anexate la cererea pentru eliberarea autorizației care nu conduc la schimbarea datelor reflectate în autorizație nu reprezintă temei pentru reperfectarea autorizației.

Art 22-4 Legea Privind activitatea particulară de detectiv şi de pază în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №283 din 04.07.2003

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului