Articolul 17 din Legea Privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor și modificarea unor acte normative în Republica Moldova. Raportul cu privire la evaluare

(1) În urma evaluării, completul de evaluare întocmește un raport motivat cu privire la evaluare, care să conțină faptele relevante, motivele și concluzia privind promovarea sau nepromovarea evaluării. Respingerea unor dovezi prezentate de subiectul evaluării trebuie motivată în raport.

(2) Raportul cu privire la evaluare se aprobă cu votul unanim al membrilor completului de evaluare și se semnează de președintele comisiei de evaluare.

(3) În cazul în care membrii completului de evaluare nu votează unanim, raportul cu privire la evaluare se examinează de comisia de evaluare. Raportul respectiv se aprobă cu votul majorității membrilor comisiei de evaluare, dintre care doi fac parte din categoria menționată la art. 6 alin. (1) lit. b), și se semnează de președintele acesteia. Membrii Comisiei de evaluare nu se pot abține de la vot.

(4) Se consideră că subiectul evaluării nu a promovat evaluarea dacă s-a constatat existența unui sau mai multor temeiuri de necorespundere cu criteriile prevăzute la art. 11.

(5) Raportul cu privire la evaluare se expediază subiectului evaluării în cel mult 3 zile de la aprobarea acestuia, la adresa de poștă electronică a subiectului evaluat, și Consiliului Superior al Magistraturii sau, după caz, Consiliului Superior al Procurorilor. În aceeași zi, comisia de evaluare publică pe pagina sa web oficială informația privind rezultatul evaluării. Raportul cu privire la evaluare se publică, luându-se măsurile necesare pentru protecția vieții private a subiectului evaluării și a altor persoane, pe pagina web oficială a comisiei de evaluare corespunzătoare în cel mult 3 zile de la adoptarea hotărârii indicate la art. 18 alin. (3).

(6) În cel mult 3 zile de la aprobare, raportul cu privire la evaluare se transmite Consiliului Superior al Magistraturii sau, după caz, Consiliului Superior al Procurorilor și pe suport de hârtie, împreună cu o copie în formă electronică a dosarului de evaluare, care să conțină toate materialele aferente evaluării, acumulate în procesul de evaluare.

(7) În cazul în care comisia de evaluare sau, după caz, completul de evaluare constată că informațiile prezentate de subiectul evaluării sau de alte persoane fizice sau juridice nu corespund realității sau constată încălcări ale legii, aceasta sesizează organele de stat competente în vederea documentării faptelor respective și, după caz, tragerii la răspundere conform legii.

Art 17 Legea Privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor și modificarea unor acte normative în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №252 din 17.08.2023

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021