Articolul 11 din Legea Privind protecţia soiurilor de plante în Republica Moldova. Dreptul la brevet

(1) Dreptul la brevet aparţine amelioratorului sau succesorului său în drepturi.

(2) Dacă soiul a fost creat sau descoperit şi dezvoltat în comun de doi sau mai mulţi amelioratori, dreptul la brevet aparţine în comun acestora sau succesorilor lor în drepturi. Modul de exercitare a drepturilor asupra unui astfel de soi se stabileşte printr-un contract scris, încheiat între amelioratori. Această dispoziţie se aplică, de asemenea, în cazul în care unul sau mai mulţi amelioratori au descoperit soiul, iar alţi amelioratori l-au dezvoltat.

(3) Dreptul la brevet aparţine, de asemenea, în comun amelioratorului şi oricărei (oricăror) persoane dacă amelioratorul şi persoana (persoanele) în cauză au declarat în scris că sînt de acord să deţină în comun acest drept.

(4) Dacă dreptul la brevet aparține la două sau mai multe persoane, conform alin. (2) și (3), una sau mai multe dintre ele, printr-o declarație scrisă, pot să împuternicească celelalte persoane să solicite acordarea brevetului.

(5) Dacă două sau mai multe persoane au creat ori au descoperit şi dezvoltat acelaşi soi în mod independent una faţă de cealaltă, dreptul la brevet aparţine persoanei a cărei cerere de brevet are cea mai veche dată de depozit sau de prioritate, în cazul în care ea a fost recunoscută. Această dispoziţie se aplică numai în cazul în care prima cerere a fost publicată conform art.44.

(6) În cadrul procedurilor efectuate în faţa AGEPI, solicitantul este persoana care exercită sau este îndreptăţită să exercite dreptul la brevet.

Art 11 Legea Privind protecţia soiurilor de plante în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №39 din 29.08.2008

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului