Articolul 31-30 Transporturilor rutiere în Republica Moldova

(1) Comisia CEMT este constituită anual, până în ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie, prin ordinul organului central de specialitate, aceasta având următoarele atribuţii:

a) validează lista cererilor depuse de către operatorii de transport rutier pentru participarea la repartizarea autorizaţiilor CEMT în vederea corespunderii acestora cu condiţiile de alocare a autorizaţiilor CEMT şi asigură publicarea pe portalul extern al Agenţiei, până în data de 20 noiembrie, a listei operatorilor de transport rutier admişi la repartizarea autorizaţiilor CEMT;

b) examinează contestaţiile depuse de către operatorii de transport rutier referitoare la îndeplinirea condiţiilor de admitere la repartizarea autorizaţiilor CEMT, precum şi contestaţiile depuse în toate fazele de repartizare a acestor autorizaţii, în conformitate cu prezentul cod.

(2) Comisia CEMT este compusă, pe principiul parităţii dintre mediul privat şi cel public, din:

a) 50% membri – reprezentanţi ai organului central de specialitate, unul dintre ei având calitatea de preşedinte al Comisiei, şi reprezentanţi ai Agenţiei, toţi cu drept de vot;

b) 50% membri – reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de profil reprezentative (câte un reprezentant de la fiecare asociaţie), toţi cu drept de vot;

c) secretarul Comisiei, care este numit de către directorul Agenţiei şi nu are drept de vot.

(3) Numărul de membri ai Comisiei CEMT se stabileşte în funcţie de numărul de reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale de profil reprezentative, care nu pot fi mai puţin de două. Pentru a asigura o funcţionalitate minimă a Comisiei, în cazul în care există doar o singură asociaţie reprezentativă, în calitate de cea de-a doua asociaţie se va considera asociația cea mai apropiată de cerinţele de reprezentare. Pentru a fi incluse în ordinul de constituire a Comisiei, asociaţiile reprezentative vor prezenta actele confirmative necesare ce urmează a fi evaluate de către Agenţie şi confirmate la organul central de specialitate. Criteriile de reprezentativitate a asociaţiilor profesionale de profil şi atribuţiile secretarului Comisiei se stabilesc de către Guvern.

(4) La prima şedinţă a anului în curs se alege preşedintele Comisiei CEMT dintre reprezentanţii organului central de specialitate, printr-o majoritate simplă de voturi.

(5) Şedinţele Comisiei CEMT se convoacă de către secretarul Comisiei, prin notificarea membrilor acesteia cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de şedinţă. Notificările se transmit la adresele electronice menţionate în ordinul de constituire a Comisiei, fiind dublate prin anunţul de constituire pe pagina web oficială a Agenţiei şi la numerele de telefon ale membrilor Comisiei. Neprezentarea la şedinţă a unui membru în mod repetat se consideră aprobare tacită de către acesta a oricăror hotărâri luate de Comisie.

(6) Şedinţa Comisiei CEMT se consideră deliberativă dacă se asigură prezenţa majorităţii simple a membrilor cu drept de vot ai acesteia, cu excepţia cazului de neprezentare menţionat la alin. (5).

(7) Hotărârea Comisiei CEMT se adoptă cu majoritatea simplă a voturilor membrilor prezenţi în şedinţă. În caz de egalitate a voturilor, votul preşedintelui Comisiei este decisiv.

(8) Lucrările şedinţei Comisiei CEMT se consemnează într-un proces-verbal, semnat, în termen de 3 zile lucrătoare, de către membrii Comisiei prezenţi în şedinţă. În cazul aprobării hotărârilor prin procedura aprobării tacite, menţionată la alin. (5), la procesul-verbal se anexează actele ce confirmă notificarea membrilor Comisiei.

Art 31-30 Transporturilor rutiere în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №150 din 17.07.2014

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului