Articolul 19 Codul jurisdicţiei constituţionale în Republica Moldova. Competenţa

Preşedintelui Curţii Constituţionale în pregătirea şedinţei

(1) Preşedintele Curţii Constituţionale exercită conducerea generală a pregătirii şedinţei.

(2) La depunerea sesizării de către subiecţii prevăzuţi în Legea cu privire la Curtea Constituţională art. 25, Preşedintele Curţii dispune transmiterea sesizării spre examinare preliminară în termenul stabilit:

a) unui sau mai multor judecători ai Curţii;

b) unei subunităţi a Secretariatului ori unui judecător-asistent.

(3) Dispoziţia Preşedintelui Curţii Constituţionale se legalizează într-un formular special.

(4) După ce Curtea Constituţională decide primirea spre examinare a sesizării şi includerea ei în ordinea de zi, Preşedintele Curţii Constituţionale desemnează un judecător ca raportor, fixează termenul de examinare a sesizării şi de prezentare a raportului, care nu poate fi mai mare de 60 de zile de la data înregistrării sesizării. Dacă este necesară efectuarea unui volum mare de investigaţii, acest termen poate fi prelungit cu 30 de zile.

(5) Preşedintele Curţii Constituţionale solicită judecătorului raportor informaţii despre pregătirea dosarului spre examinare, stabileşte persoanele care vor fi invitate la şedinţă, dă indicaţii privitor la remiterea materialelor către judecători şi participanţii la proces, precum şi la încunoştinţarea lor asupra locului, datei şi orei şedinţei.

Art 19 Codul jurisdicţiei constituţionale în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №502 din 16.06.1996

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului