Articolul 66 Codul jurisdicţiei constituţionale în Republica Moldova. Pronunţarea hotărîrilor, deciziilor şi emiterea avizelor

(1) Curtea Constituţională pronunţă hotărîri, decizii şi emite avize prin vot deschis. La decizia Curţii ele pot fi adoptate prin vot secret.

(2) Votarea deschisă se efectuează prin audierea nominală a judecătorilor Curţii Constituţionale. Preşedintele şedinţei votează ultimul.

(3) Preşedintele şedinţei supune votului propunerile judecătorilor Curţii Constituţionale în ordinea prezentării lor. În final se votează actul în ansamblu.

(4) Judecătorul Curţii Constituţionale nu este în drept să se abţină de la deliberări ori de la vot.

(5) În cazul în care la adoptarea hotărîrii privind constituţionalitatea actului normativ sau a tratatului internaţional se înregistrează paritate de voturi, actul normativ sau tratatul internaţional se prezumă constituţional, iar cauza se sistează. În alte cazuri de paritate a voturilor se consideră că hotărîrea, decizia sau avizul nu au fost adoptate, iar examinarea cauzei se sistează, cu excepţia cazurilor prevăzute la art.4 alin.(1) lit.d), e), f) şi h), cînd examinarea cauzei se amînă.

(6) Hotărîrea, decizia şi avizul sînt formulate în scris de judecătorul raportor sau de un alt judecător, la propunerea preşedintelui şedinţei.

Art 66 Codul jurisdicţiei constituţionale în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №502 din 16.06.1996

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului