Articolul 30 din Legea Cu privire la parteneriatul public-privat în Republica Moldova. Încheierea contractului de parteneriat public-privat

(1) După desemnarea celei mai bune oferte, comisia de selectare a partenerului privat elaborează, în cel mult 60 de zile de la data deciziei respective, un proiect de contract care să întrunească datele prevăzute la art. 20 şi îl va transmite ofertantului desemnat învingător.

(2) Proiectul de contract se negociază în cel mult 60 de zile calendaristice din data primirii lui de către ofertantul desemnat învingător.

(3) În cazul în care, la expirarea termenului prevăzut la alin. (2), ofertantul desemnat învingător refuză semnarea contractului, comisia pentru selectarea partenerului privat este în drept să desemneze în calitate de învingător ofertantul clasat pe locul imediat următor conform rezultatelor evaluării.

(3-1) Investitorul privat desemnat învingător al procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat, care negociază un contract de parteneriat public-privat, dobândește calitatea de partener privat. Contractul de parteneriat public-privat în forma negociată este semnat de către investitor și de societatea de proiect, instituită în scopul realizării acestuia.

(4) În cazul proiectelor autorităților administrației publice centrale, proiectul contractului de parteneriat public-privat în forma negociată de partenerul public și de partenerul privat se aprobă de Guvern, după care este semnat de autoritatea publică abilitată.

(5) Dacă Guvernul nu aprobă proiectul contractului de parteneriat public- privat în forma negociată de partenerul public și de partenerul privat, proiectul de contract se renegociază în termen de 30 de zile lucrătoare, luându-se în considerare recomandările Guvernului, și se prezintă spre aprobare în mod repetat.

(6) Dacă, la expirarea termenului prevăzut la alin. (5), ofertantul desemnat învingător refuză renegocierea contractului de parteneriat public-privat sau dacă Guvernul nu aprobă contractul renegociat, comisia de selectare a partenerului privat îl desemnează, în calitate de învingător, pe ofertantul clasat pe locul imediat următor conform rezultatelor evaluării și îl invită să negocieze contractul.

(7) Indiferent de obiectul contractului de parteneriat public-privat, se interzice încheierea contractului dacă, în perioada de la desemnarea învingătorului concursului de selectare a partenerului privat și până la data încheierii contractului, a avut loc o substituire a investitorului partenerului privat desemnat drept învingător al concursului menționat.

(8) Până la încheierea contractului de parteneriat public-privat, sub sancțiunea nulității acestuia, învingătorul concursului de selectare a partenerului privat depune o declarație privind lipsa calității de fidejusor.

Art 30 Legea Cu privire la parteneriatul public-privat în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №179 din 10.07.2008

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului