Articolul 30-3 din Legea Cu privire la parteneriatul public-privat în Republica Moldova. Modificarea și/sau rezoluțiunea unilaterală a contractului de parteneriat public-privat în cazuri excepționale

(1) Fără a fi afectate prevederile art. 302, în cazuri excepționale, legate de interesul public, partenerul public poate modifica unilateral sau, după caz, rezolvi unilateral contractul de parteneriat public-privat, respectând cumulativ următoarele condiții:

a) posibilitatea modificării sau rezoluțiunii unilaterale a contractului, inclusiv categoriile de motive excepționale legate de interesul public, a fost inclusă în documentația de atribuire într-un mod clar, precis și neechivoc, precum și în contractul propriu-zis;

b) modificarea contractului nu alterează natura generică a contractului inițial;

c) modificarea sau rezoluțiunea contractului s-a făcut cu notificarea prealabilă a partenerului privat, conform prevederilor contractului.

(2) În sensul prezentei legi, pot fi considerate motive excepționale, legate de interesul public, situațiile ce țin de sănătatea publică, de protecția mediului, de standardele de siguranță și calitate, necesitatea de a asigura accesul neîngrădit la un anumit serviciu public.

(3) În cazul în care modificarea sau rezoluțiunea unilaterală a contractului de parteneriat public-privat de către partenerul public generează partenerului privat costuri ce decurg din aplicarea clauzelor contractului respectiv, acesta poate beneficia de plata unor sume din partea partenerului public.

(4) Categoriile de costuri menționate la alin. (3) și modalitatea de determinare a acestora sunt prevăzute în documentația de atribuire și în contractul de parteneriat public-privat.

Art 30-3 Legea Cu privire la parteneriatul public-privat în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №179 din 10.07.2008

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului