Articolul 10 din Legea Privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor în Republica Moldova. Componența și durata mandatului

(1) Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor (în continuare – Colegiu) este un organ specializat din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, responsabil de asigurarea selecției candidaților pentru funcția de judecător, promovării judecătorilor la instanțe judecătorești superioare, numirii judecătorilor în funcția de președinte sau de vicepreședinte al instanței judecătorești, precum și de asigurarea evaluării performanțelor judecătorilor.

(2) Colegiul este format din 9 membri și activează în următoarea componență:

a) 5 judecători;

b) 4 reprezentanți ai societății civile.

(3) Sarcina de muncă a judecătorilor membri ai Colegiului se reduce cu cel puțin 50%. În funcție de volumul și complexitatea activității în cadrul Colegiului, sarcina de muncă a judecătorilor poate fi redusă în proporție mai mare, în modul stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii.

(4) Membrii Colegiului beneficiază, pentru fiecare ședință la care participă, de o indemnizație echivalentă cu a zecea parte (1/10) din salariul președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, dar nu mai mult decât pentru 4 ședințe pe lună.

(5) Mandatul membrului Colegiului este de 6 ani. Membrul Colegiului nu poate fi reales sau numit pentru încă un mandat. Membrul al cărui mandat a expirat asigură interimatul funcției respective până la numirea sau alegerea unui nou membru.

Art 10 Legea Privind selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №147 din 09.06.2023

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului