Articolul 31 din Legea Cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat* în Republica Moldova. Delegarea

(1) Ofiţerul de protecţie poate fi delegat, prin ordinul directorului Serviciului, fără eliberarea din funcţie, pe un termen stabilit, pentru îndeplinirea unor misiuni de serviciu, efectuarea diferitor tipuri de instruire şi perfecţionare, participarea la conferinţe, congrese, aplicaţii, antrenamente, competiţii sportive în afara locului de muncă permanent sau peste hotarele ţării etc.

(2) Ofiţerul de protecţie poate fi delegat pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice. Această perioadă poate fi prelungită până la un an calendaristic și numai cu acordul scris al ofițerului de protecție.

(3) Delegarea ofiţerului de protecţie se efectuează prin ordinul directorului Serviciului, eliberîndu-i-se delegaţia în modul stabilit de legislaţia în vigoare.

(4) Delegaţia, precum şi inscripţiile despre plecarea în/sosirea din locurile de destinaţie sînt autentificate prin semnătura directorului şi prin ştampila Serviciului.

(5) La declararea stărilor de urgenţă, de asediu sau de război, delegarea ofiţerului de protecţie este întreruptă, acesta urmînd să revină la Serviciu, cu excepţia cazurilor cînd ofiţerul de protecţie este delegat în misiune de protecţie a persoanei beneficiare de protecţie de stat.

Art 31 Legea Cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №134 din 13.06.2008

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului