Articolul 21 din Legea Privind identificarea electronică și serviciile de încredere în Republica Moldova. Regimul juridic de utilizare a semnăturii electronice și a sigiliului electronic

(1) Semnătura electronică și sigiliul electronic, indiferent de gradul de protecție de care dispun, produc efecte juridice și sunt acceptate ca probe, inclusiv în cadrul procedurilor judiciare, chiar dacă:

a) se prezintă în formă electronică; sau

b) nu se bazează pe un certificat eliberat de un prestator de servicii de încredere; sau

c) nu se bazează pe un certificat calificat al cheii publice; sau

d) nu sunt create prin intermediul dispozitivului de creare a semnăturilor electronice sau a sigiliilor electronice.

(2) Semnătura electronică calificată are aceeași valoare juridică ca și semnătura olografă.

(3) Semnătura electronică calificată și sigiliul electronic calificat beneficiază de prezumția integrității datelor și a corectitudinii originii datelor respective la care se referă semnătura electronică calificată sau sigiliul electronic calificat.

(4) Modalitatea în care se asigură gradul de protecție a semnăturii electronice calificate pentru echivalarea acesteia cu semnătura olografă aplicată pe hârtie se stabilește de organul de supraveghere și control, conform art. 35 alin. (2).

(5) Modalitatea de aplicare a semnăturilor electronice și a sigiliilor electronice de către angajații persoanelor juridice de drept public se stabilește de Guvern. Persoanele juridice de drept privat stabilesc individual modalitatea de aplicare a semnăturilor electronice și a sigiliilor electronice de către reprezentanții acestora.

(6) Semnătura electronică și sigiliul electronic nu constituie mijloace de criptare a informației.

Art 21 Legea Privind identificarea electronică și serviciile de încredere în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №124 din 19.05.2022

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului