Articolul 4 din Legea Privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare în Republica Moldova. Categoriile informaţiilor obligatorii referitoare la produsele alimentare

(1) Informaţiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, impuse de prezenta lege, se referă la informaţiile care se încadrează în special în următoarele categorii:

1) informaţii privind identitatea şi compoziţia, proprietăţile sau alte caracteristici ale produsului alimentar;

2) informaţii privind protecţia sănătăţii consumatorilor şi utilizarea sigură a unui produs alimentar. În mod special, acestea se referă la informaţii privind:

a) însuşirile legate de compoziţie, care pot dăuna sănătăţii anumitor grupuri de consumatori;

b) informaţiile privind valabilitatea produsului alimentar, condiţiile de păstrare şi de siguranţă a utilizării;

c) efectele asupra sănătăţii, inclusiv riscurile şi consecinţele legate de consumul dăunător şi periculos al unui produs alimentar;

3) informaţii privind caracteristicile nutriţionale, care să permită consumatorilor, inclusiv celor care urmează un regim alimentar special, să aleagă în cunoştinţă de cauză.

(2) Atunci cînd se ia în considerare nevoia de informaţii obligatorii referitoare la produsele alimentare şi care să permită consumatorilor să facă o alegere în cunoştinţă de cauză, se ţine seama de faptul că majoritatea acestora consideră deosebit de necesare anumite informaţii pe care le preţuiesc în mod special sau de orice avantaje general acceptate pentru consumator.

Art 4 Legea Privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №279 din 15.12.2017

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului