Articolul 17 din Legea Privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare în Republica Moldova. Omisiunea listei ingredientelor

Pentru următoarele produse alimentare nu este obligatorie furnizarea unei liste de ingrediente:

1) fructele şi legumele proaspete, inclusiv cartofii, care nu au fost curăţate, tăiate, nici nu au făcut obiectul unui alt tratament similar;

2) apele carbogazoase, în a căror descriere se indică caracterul carbogazos;

3) oţeturile de fermentaţie provenite exclusiv dintr-un singur produs de bază, cu condiţia să nu fi fost adăugat niciun alt ingredient;

4) brînzeturile, untul, laptele şi smîntîna fermentate, la care nu au fost adăugate alte ingrediente decît produsele lactate, enzimele alimentare şi culturile de microorganisme necesare fabricării acestora sau sarea necesară pentru fabricarea brînzeturilor, altele decît cele proaspete sau topite;

5) produsele alimentare care conţin un singur ingredient, cu următoarele condiţii:

a) denumirea produsului alimentar să fie identică cu numele ingredientului; sau

b) denumirea produsului alimentar să permită identificarea clară a naturii ingredientului.

Art 17 Legea Privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №279 din 15.12.2017

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului