(1) Conversiunea producţiei agroalimentare convenţionale la cea ecologică are ca scop realizarea unui agroecosistem echilibrat şi durabil. Întreaga unitate de producţie sau o parcelă a acesteia, incluzînd creşterea animalelor, trebuie să fie transformată în conformitate cu standardele naţionale şi internaţionale ale producţiei agroalimentare ecologice într-o anumită perioadă.
(2) Perioada de conversiune începe din momentul cînd agentul economic a încheiat contract cu organismul de inspecţie şi certificare în domeniu.
(3) Durata perioadei de conversiune va fi:
a) 3 ani pentru culturile perene şi plantaţii;
b) 2 ani pentru culturile de cîmp anuale;
c) 2 ani pentru pajişti şi culturi furajere;
d) 12 luni pentru vite pentru carne;
e) 6 luni pentru rumegătoare mici şi pentru porci;
f) 12 săptămîni pentru animale de lapte;
g) 10 săptămîni pentru păsările pentru producţia de ouă şi/sau carne, cumpărate la vîrsta de 3 zile;
h) 12 luni pentru albine, dacă familia a fost procurată din stupine convenţionale.
Art 5-2 Legea Cu privire la producţia agroalimentară ecologică* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №115 din 09.06.2005
Structura actului