Articolul 8 din Legea Cu privire la producţia agroalimentară ecologică* în Republica Moldova. Inspecţia şi certificarea

(1) Inspecţia şi certificarea producţiei agroalimentare ecologice sînt efectuate de către organismele de inspecţie şi certificare autorizate de autoritatea competentă în baza acreditării acordate de organismul de acreditare în modul stabilit.

(2) La produsele agroalimentare ecologice, care au fost supuse procedurii de inspecţie şi certificare, se aplică marca naţională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” dacă acestea:

a) au fost obţinute prin metodele de producţie ecologică prevăzute la art.5 şi sînt etichetate cu respectarea prevederilor art.6;

b) au fost supuse procedurilor de inspecţie şi certificare pe tot parcursul ciclului de producţie, procesare şi comercializare. Pentru produsele animaliere, inspecţia şi certificarea se vor efectua la toate etapele de producţie, sacrificare, procesare şi comercializare;

c) sînt ambalate şi transportate la punctul de comercializare în ambalaj închis.

Art 8 Legea Cu privire la producţia agroalimentară ecologică* în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №115 din 09.06.2005

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021