Articolul 7 din Legea Privind prevenirea pierderii și risipei de alimente în Republica Moldova. Atribuțiile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor are următoarele atribuții principale în domeniul prevenirii pierderii și risipei de alimente:

a) participarea la elaborarea proiectelor de acte normative privind implementarea măsurilor de prevenire a pierderii și risipei de alimente;

b) oferirea de consultații, organizarea de seminare și conferințe la nivel național, de programe de informare, instruirea agenților economici și a populației în domeniul prevenirii pierderii și risipei de alimente;

c) controlul oficial și supravegherea siguranței produselor primare, a siguranței alimentelor şi a hranei pentru animale la toate etapele lanțului alimentar;

d) autorizarea sanitar-veterinară a organizațiilor beneficiare ale căror activități sunt prevăzute în anexa nr.6 la Legea nr.221/2007 privind activitatea sanitar-veterinară sau înregistrarea oficială în domeniul siguranței alimentelor conform cu cap. V-1 din Legea nr.50/2013 cu privire la controalele oficiale pentru verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor;

e) ținerea, actualizarea și publicarea pe pagina sa web oficială, în ordine alfabetică, a Listei organizațiilor beneficiare, ce cuprinde denumirile organizațiilor beneficiare, adresele și datele de contact ale acestora, tipurile/categoriile de alimente pasibile de a fi primite de către acestea în calitate de donații.

Art 7 Legea Privind prevenirea pierderii și risipei de alimente în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №299 din 03.11.2022

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021