Articolul 5 din Legea Privind semnătura electronică şi documentul electronic în Republica Moldova. Regimul juridic de utilizare a semnăturii electronice

(1) Semnătura electronică, indiferent de gradul de protecţie de care dispune, produce efecte juridice şi este acceptată ca probă, inclusiv în cadrul procedurilor judiciare, chiar dacă:

a) se prezintă în formă electronică; sau

b) nu se bazează pe un certificat eliberat de un prestator acreditat de servicii de certificare; sau

c) nu se bazează pe un certificat calificat al cheii publice; sau

d) nu este creată prin intermediul dispozitivului securizat de creare a semnăturii electronice.

(2) Semnătura electronică avansată calificată are aceeaşi valoare juridică ca şi semnătura olografă.

(3) Modalitatea în care se va asigura gradul de protecţie a semnăturii electronice avansate calificate pentru echivalarea acesteia cu semnătura olografă aplicată pe hîrtie se stabileşte de organul competent, conform atribuţiilor prevăzute la art.36 alin.(1).

(4) Modalitatea de aplicare a semnăturilor electronice de către funcţionarii persoanelor juridice de drept public se stabileşte de Guvern. Persoanele juridice de drept privat stabilesc de sine stătător modalitatea de aplicare a semnăturilor electronice de către reprezentanţii acestora.

(5) Semnătura electronică nu constituie un mijloc de criptare a informaţiei.

Art 5 Legea Privind semnătura electronică şi documentul electronic în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №91 din 27.06.2014

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului