Articolul 6 din Legea Privind semnătura electronică şi documentul electronic în Republica Moldova. Recunoaşterea semnăturilor electronice străine

(1) Certificatul cheii publice eliberat de către un prestator de servicii de certificare cu domiciliul sau cu sediul într-un alt stat este recunoscut ca fiind echivalent, din punctul de vedere al efectelor juridice, cu certificatul cheii publice eliberat de un prestator de servicii de certificare cu domiciliul sau cu sediul în Republica Moldova dacă este întrunită una dintre următoarele condiţii:

a) prestatorul de servicii de certificare cu domiciliul sau cu sediul în alt stat a fost acreditat în cadrul regimului de acreditare în conformitate cu prevederile prezentei legi;

b) un prestator de servicii de certificare acreditat cu domiciliul sau cu sediul în Republica Moldova garantează recunoaşterea certificatului;

c) certificatul sau prestatorul de servicii de certificare care l-a eliberat este recunoscut prin aplicarea unui acord bilateral sau multilateral între Republica Moldova şi alte state sau organizaţii internaţionale, pe bază de reciprocitate.

(2) Semnătura electronică şi documentul electronic semnat cu semnătură electronică nu pot fi considerate lipsite de putere juridică doar în baza faptului că certificatul cheii publice a fost eliberat în corespundere cu normele unui stat străin.

(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) și (2), semnăturile electronice considerate calificate conform prevederilor legislației Uniunii Europene, create utilizând un certificat calificat al cheii publice eliberat de un prestator de servicii de încredere dintr-un stat membru al Uniunii Europene au valoare juridică similară cu semnăturile electronice avansate calificate create conform prevederilor prezentei legi.

(4) Modul de recunoaștere a semnăturilor electronice calificate create utilizând un certificat calificat al cheii publice eliberat de un prestator de servicii de încredere dintr-un stat membru al Uniunii Europene este stabilit de Guvern.

(5) Dispozitivul de verificare a semnăturii electronice utilizat pentru verificarea semnăturii electronice în sensul alin. (3) trebuie să dispună de confirmarea corespunderii cu cerințele prevăzute de prezenta lege, care este eliberată de organul competent de exercitarea controlului în domeniul aplicării semnăturii electronice.

Art 6 Legea Privind semnătura electronică şi documentul electronic în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №91 din 27.06.2014

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului