Articolul 103 din Legea Cooperaţiei de consum în Republica Moldova. Comisia de lichidare (lichidatorul)

(1) Lichidarea organizaţiei cooperatiste de consum se efectuează de comisia de lichidare sau de lichidator, desemnaţi de organul suprem de conducere sau, după caz, de instanţa de judecată.

(2) Atribuţiile fiecărui membru al comisiei de lichidare se stabilesc de aceasta.

(3) Hotărîrea de formare a comisiei de lichidare, cuprinzînd şi specimenele semnăturilor membrilor comisiei, se transmite organului înregistrării de stat.

(4) Toate actele emise de organizaţia cooperatistă de consum care se lichidează trebuie să conţină informaţii că aceasta este în lichidare.

(5) Membrii comisiei de lichidare (lichidatorul) sînt obligaţi ca, îndată după ce intră în funcţiune, să facă inventarul, să încheie bilanţul contabil, în care să constate situaţia exactă a activului şi pasivului organizaţiei cooperatiste, şi să le semneze.

(6) Membrii comisiei de lichidare (lichidatorul) sînt obligaţi să primească şi să păstreze proprietatea organizaţiei cooperatiste de consum, registrele ce li s-au încredinţat şi actele acesteia. De asemenea, ei vor ţine un registru cu toate operaţiunile lichidării, în ordinea efectuării lor.

(7) Membrii comisiei de lichidare (lichidatorul) îşi exercită mandatul sub controlul cenzorilor.

(8) Înainte de a achita celelalte creanţe comisia de lichidare (lichidatorul) nu poate restitui membrilor cooperatori sau organizaţiilor cooperatiste asociate părţile sociale.

(9) O dată cu desemnarea comisiei de lichidare sau lichidatorului, activitatea organelor de conducere ale organizaţiei cooperatiste de consum îşi încetează activitatea, cu excepţia organului suprem în cazul cînd acesta formează comisia de lichidare.

Art 103 Legea Cooperaţiei de consum în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1252 din 28.09.2000

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului