Articolul 41 din Legea Cooperaţiei de consum în Republica Moldova. Biroul executiv, atribuţiile lui

(1) Biroul executiv al cooperativei de consum activează permanent, conducînd activitatea curentă a acesteia în perioada dintre şedinţele consiliului de administraţie.

(2) Biroul executiv al cooperativei de consum activează în bază statut al cooperativei, de programe de activitate, de alte acte stabilite de legislaţie.

(3) Şedinţa biroului executiv al cooperativei de consum este deliberativă dacă la ea participă 2/3 din numărul membrilor aleşi. Hotărîrile biroului executiv se adoptă cu votul a 2/3 din numărul membrilor aleşi şi sînt obligatorii pentru membrii cooperatori vizaţi şi pentru personalul salariat.

(4) Biroul executiv al cooperativei de consum:

a) execută hotărîrile organelor de conducere şi de control ale cooperativei de consum şi ale uniunii din care face parte cooperativa, informează despre executare organele de conducere şi membrii cooperatori;

b) atrage noi membri cooperatori, ţine evidenţa lor, încasează taxele de înscriere şi părţile sociale subscrise;

c) ţine evidenţa activităţii proprii, a cooperativei de consum, întocmeşte bilanţul contabil şi rapoartele statistice în modul stabilit;

d) angajează şi eliberează personalul cooperativei de consum, stabileşte drepturile şi obligaţiile acestuia;

e) stabileşte şi modifică, în limita competenţei, preţurile la mărfurile achiziţionate şi la cele pe care le comercializează, precum şi tarifele la serviciile pe care întreprinderile cooperatiste le prestează;

f) este ordonatorul de credite al cooperativei de consum;

g) exercită alte atribuţii încredinţate de consiliul de administraţie şi/sau de adunarea generală.

(5) În cazul cooperativei de consum cu cel mult 300 de membri, atribuţiile consiliului de administraţie pot fi exercitate de biroul executiv.

(6) În statutul cooperativei de consum pot fi stabilite şi alte atribuţii, drepturi şi obligaţii ale biroului ei executiv.

Art 41 Legea Cooperaţiei de consum în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №1252 din 28.09.2000

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului