Articolul 37 din Legea Cu privire la Serviciul Vamal în Republica Moldova. Condiţiile specifice ale procesului de dezvoltare profesională

(1) Pe perioada în care urmează diverse forme de dezvoltare profesională, funcționarul vamal beneficiază de salariu în situaţia în care aceste formări sînt efectuate:

a) la iniţiativa sau în interesul Serviciului Vamal;

b) la iniţiativa funcţionarului vamal, cu acordul scris al directorului.

(2) În cazul în care cursurile de dezvoltare profesională se organizează în afara localităţii în care funcționarul vamal îşi desfăşoară activitatea, acesta beneficiază de compensarea cheltuielilor legate de deplasare.

(3) Funcţionarul vamal care urmează cursuri de dezvoltare profesională cu o durată mai mare de 90 de zile într-un an calendaristic, precum şi cel care urmează studii superioare de master, organizate în ţară sau în străinătate, cu excepţia studiilor urmate pe cont propriu, sînt obligați să îşi asume angajamentul, în scris, că, după terminarea cursurilor sau a altor forme de instruire, vor activa în cadrul Serviciului Vamal între 2 şi 5 ani, proporţional cu numărul zilelor în care au urmat cursuri de dezvoltare profesională. Modul de întocmire a angajamentului se stabileşte de către Guvern.

(4) În cazul nerespectării angajamentului prevăzut la alin. (3), de asemenea în cazul în care funcţionarul vamal nu a absolvit din vina sa cursurile de dezvoltare profesională, acesta este obligat să restituie Serviciului Vamal cheltuielile suportate pentru dezvoltarea profesională, inclusiv salariul încasat în această perioadă, calculate în condiţiile legii.

(5) Prevederile alin. (4) nu se aplică în cazul în care funcţionarul vamal nu mai deţine funcţia din motive neimputabile acestuia.

Art 37 Legea Cu privire la Serviciul Vamal în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №302 din 21.12.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului