Articolul 6 din Legea Privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice în Republica Moldova. Principii specifice aplicabile prelucrării alimentelor ecologice

Producția de alimente ecologice prelucrate se bazează pe următoarele principii specifice:

a) producția de alimente ecologice din ingrediente agricole ecologice;

b) restricționarea utilizării aditivilor alimentari, a ingredientelor neecologice cu funcții preponderent tehnologice și organoleptice, precum și a micronutrienților și a adjuvanților tehnologici, astfel încât aceste elemente să fie utilizate în cea mai mică măsură și doar în caz de necesitate tehnologică esențială sau în scopuri nutriționale speciale;

c) excluderea substanțelor și a metodelor de prelucrare care ar putea induce în eroare în privința adevăratei naturi a produsului;

d) prelucrarea alimentelor ecologice prin metode biologice, mecanice și fizice;

e) excluderea alimentelor care conțin sau sunt compuse din nanomateriale fabricate.

Art 6 Legea Privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №237 din 31.07.2023, versiune în vigoare din 31.01.2023

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului