Producția de alimente ecologice prelucrate se bazează pe următoarele principii specifice:
a) producția de alimente ecologice din ingrediente agricole ecologice;
b) restricționarea utilizării aditivilor alimentari, a ingredientelor neecologice cu funcții preponderent tehnologice și organoleptice, precum și a micronutrienților și a adjuvanților tehnologici, astfel încât aceste elemente să fie utilizate în cea mai mică măsură și doar în caz de necesitate tehnologică esențială sau în scopuri nutriționale speciale;
c) excluderea substanțelor și a metodelor de prelucrare care ar putea induce în eroare în privința adevăratei naturi a produsului;
d) prelucrarea alimentelor ecologice prin metode biologice, mecanice și fizice;
e) excluderea alimentelor care conțin sau sunt compuse din nanomateriale fabricate.
Art 6 Legea Privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №237 din 31.07.2023, versiune în vigoare din 31.01.2023
Structura actului