Articolul 15 din Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova. Concesiunea

(1) Obiect al concesiunii pot fi bunurile sau serviciile comunale, de transport public, drumurile auto de alternativă, centralele termoelectrice, bazele sportive, bazele de recreaţie, alte bunuri sau categorii de servicii publice de uz sau de interes naţional sau local.

(2) Termenul de concesiune va fi de cel mult 50 de ani.

(3) Selectarea partenerilor privaţi pentru concesiune, respectând prevederile art.6 din Legea nr.174/2021 privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului, se efectuează prin concurs public, desfăşurat de autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, în condiţiile legislaţiei privind concesiunile.

(4) Terenurile pentru construcţia (renovarea) şi/sau exploatarea obiectului concesiunii pot fi transmise partenerului privat cu drept de comodat.

(5) Partenerul privat ţine, în modul stabilit de Ministerul Finanţelor, evidenţa bunurilor construite (renovate) şi exploatate în baza contractului de concesiune.

(6) Autoritatea publică concedent monitorizează serviciile prestate de partenerul privat, precum şi tarifele la aceste servicii, şi este în drept de a cere, în condiţiile legii, rezilierea contractului de concesiune în cazul în care partenerul nu îndeplineşte obligaţiile stipulate în contract.

(7) Rezilierea sau modificarea unilaterală a contractului de concesiune este lovită de nulitate absolută.

(8) Bunurile construite (renovate) pe parcursul concesiunii, precum şi îmbunătăţirile aduse lor, inseparabile de obiectul concesiunii, sînt proprietate publică şi, după încetarea contractului de concesiune, se transmit autorităţii publice.

(9) Concesiunea resurselor naturale se efectuează în conformitate cu legislaţia.

Art 15 Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №121 din 04.07.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului