Articolul 36 din Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova. Transmiterea activelor nepasibile de privatizare

(1) Bunurile din rezervele de stat, din rezervele de mobilizare sau ale obiectivelor protecţiei civile nepasibile de privatizare, care se află la balanţa întreprinderii supuse privatizării sau la balanţa întreprinderii privatizate, se transmit prin act:

a) autorităţii administraţiei publice locale, instituţiei publice, întreprinderii de stat/municipale sau societăţii comerciale cu capital public, cu titlu gratuit; ori

b) întreprinderii de stat/municipale sau societăţii comerciale privatizate, pentru întreţinere contra plată, în bază de contract.

(2) Cumpărătorul are obligaţia de a întreţine în bază de contract bunurile care nu au fost incluse în componenţa patrimoniului supus privatizării, dar care sînt legate, prin construcţie şi/sau prin locul amplasării lor, de bunurile imobile supuse privatizării.

(3) Contractul de întreţinere a bunurilor specificate la alin.(2) se încheie de către autoritatea administraţiei publice centrale sau locale în conformitate cu un contract-model aprobat de Guvern.

(4) Plata pentru întreţinerea bunurilor specificate la alin.(2) o efectuează statul, prin intermediul autorităţii administraţiei publice centrale, sau unitatea administrativ-teritorială respectivă, prin intermediul autorităţii administraţiei publice locale.

(5) Bunurile indicate la alin.(2) se reflectă în evidenţa contabilă a întreprinderii privatizate, în contul extrabilanţier respectiv şi în anexele la bilanţul contabil.

(6) Bunurile de menire socială care, anterior, au fost date întreprinderilor privatizate cu drept de administrare economică nu pot fi înstrăinate de acestea, ci se transmit la balanţa autorităţii administraţiei publice locale sau a întreprinderilor de stat/municipale, sau a societăţilor comerciale cu capital public ori se privatizează drept complexe de bunuri imobile.

(7) Bunurile distincte specificate la alin.(2) şi (6) nu pot fi puse sub urmărire pentru obligaţiile întreprinderii şi nici incluse în masa debitoare a acesteia.

Art 36 Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №121 din 04.07.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului