Articolul 32 din Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova. Inventarierea bunului supus privatizării

(1) În cazul bunurilor supuse privatizării prin concurs, inclusiv în bază de proiect individual, precum şi în cazurile stabilite de organul abilitat sau de consiliul local, se va efectua inventarierea patrimoniului (activului şi pasivului) întreprinderii sau bunului distinct.

(2) Cheltuielile de inventariere a patrimoniului sînt suportate de întreprinderea supusă privatizării sau, după caz, de vînzător.

(3) În urma inventarierii activelor întreprinderii supuse privatizării, se întocmesc:

a) proces-verbal privind bunurile care se includ în componenţa patrimoniului supus privatizării;

b) lista bunurilor din rezervele de stat, din rezervele de mobilizare, ale obiectivelor de protecţie civilă, ale infrastructurii comunale şi a altor bunuri din domeniul public care se transmit statului sau unităţii administrativ-teritoriale, sau întreprinderii în baza unui contract de întreţinere a acestor bunuri;

c) lista bunurilor de menire neproductivă (social-culturală, de deservire etc.), care se transmit statului sau unităţii administrativ-teritoriale, sau întreprinderii în baza unui contract de întreţinere.

(4) Bunurile aflate în litigiu, în urmărire, precum şi cele supuse înregistrării de stat, însă neînregistrate, se înscriu într-o listă separată, cu menţiunile respective.

(5) În baza inventarierii patrimoniului întreprinderii supuse privatizării, se actualizează bilanţul contabil al întreprinderii.

Art 32 Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №121 din 04.07.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului