Articolul 20 din Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova. Evidenţa patrimoniului public

(1) Evidenţa întregului patrimoniu public se ţine în registrul patrimoniului public, care este un sistem de colectare, păstrare şi prelucrare a informaţiei cu caracter juridic şi financiar din domeniu.

(2) Registrul patrimoniului public conţine informaţii despre valoarea de bilanţ a patrimoniului public al Republicii Moldova din teritoriul ei şi din străinătate, precum şi despre modalităţile şi rezultatele utilizării acestui patrimoniu.

(3) Registrul patrimoniului public reflectă caracterul şi valoarea de bilanţ a patrimoniului public, conform situaţiei de la 1 ianuarie al anului de gestiune, al organizaţiilor care dispun de un astfel de patrimoniu, al autorităţilor publice şi al unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

(4) Registrul patrimoniului public include:

a) subregistrul patrimoniului instituţiilor publice;

b) subregistrul patrimoniului întreprinderilor de stat/municipale;

c) subregistrul acţiunilor (cotelor sociale) proprietate publică;

d) subregistrul bunurilor proprietate de stat date în administrare economică societăţilor comerciale;

e) subregistrul parteneriatelor public-private;

e1) subregistrul bunurilor imobile proprietate publică a statului;

f) subregistre speciale.

(5) Registrul patrimoniului public este ţinut de organul abilitat, în modul stabilit de Guvern.

(6) Autorităţile publice prezintă organului abilitat rapoarte privind valoarea de bilanţ a patrimoniului public, modalităţile şi rezultatele folosirii lui, potrivit situaţiei de la 1 ianuarie al fiecărui an.

(7) Organul abilitat prezintă, la cerere, autorităţilor publice competente informaţii cu titlu gratuit, iar altor persoane contra plată, al cărei cuantum se aprobă de Guvern.

(8) Organul abilitat întocmeşte anual balanţa patrimoniului public al Republicii Moldova conform situaţiei de la 1 ianuarie al anului curent şi al celui precedent.

(9) Balanţa patrimoniului public al Republicii Moldova conţine următoarele informaţii:

a) balanţa patrimoniului de stat în întregime pe ţară şi în fiecare ramură a economiei naţionale în parte, în comparaţie cu anul precedent;

b) balanţa patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale în întregime pe ţară şi în fiecare unitate administrativ-teritorială de nivelul al doilea, în comparaţie cu anul precedent;

c) analiza modalităţilor şi eficienţei utilizării patrimoniului public în anul de gestiune, în comparaţie cu anul precedent.

Art 20 Legea Privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №121 din 04.07.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului