Articolul 38 din Legea Privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate în Republica Moldova. Rezerva Serviciului

(1) Rezerva Serviciului este destinată completării lui la mobilizare.

            (2) În rezerva Serviciului intră ofiţerii de informaţii care, la eliberare din serviciu, nu au atins vîrsta limită de aflare în rezerva Serviciului şi sînt clasaţi de comisia medicală ca fiind apţi pentru serviciu.

            (3) În rezerva Serviciului nu intră ofiţerii de informaţii eliberaţi în temeiurile prevăzute la art.36 alin.(1) lit.h)–p).

            (4) Vîrsta limită de aflare în rezerva Serviciului se stabileşte după cum urmează:

            a) 60 de ani, pentru efectivul de subofiţeri, corpul de ofiţeri cu grade speciale inferioare şi superioare;

            b) 65 de ani, pentru corpul de ofiţeri cu grade speciale supreme.

            (5) Evidenţa militară a rezerviştilor este ţinută de Serviciu.

            (6) Modul de organizare a concentrărilor şi a exerciţiilor de mobilizare pentru rezervişti se stabileşte prin act normativ al Serviciului.

            (7) Persoanele care au atins vîrsta limită de aflare în rezerva Serviciului sau care au fost clasate de comisia medicală ca fiind inapte pentru serviciu în funcţia de ofiţer de informaţii sînt trecute în retragere.

            (8) Rezerviştii, în condiţiile actelor normative ale Serviciului, pot fi antrenaţi, cu acordul lor, pe bază de contract, în misiunile speciale ale Serviciului, avînd dreptul de a deţine armă în dotare. Pe timpul misiunii, rezerviştii beneficiază de asigurarea de stat obligatorie prevăzută pentru ofiţerii de informaţii, iar membrii lor de familie beneficiază de protecţie socială în conformitate cu prezenta lege.

Art 38 Legea Privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №170 din 19.07.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului