Articolul 57 din Legea Privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate în Republica Moldova. Dreptul la pensie

(1) Ofiţerul de informaţii are dreptul la pensie în conformitate cu Legea asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne nr.1544-XII din 23 iunie 1993.

            (2) În calculul vechimii în muncă pentru stabilirea pensiei se iau 2 ani de vechime în muncă civilă de pînă la încadrare în Serviciu pentru un an de serviciu în funcţia de ofiţer de informaţii.

            (3) În cazuri excepţionale, stabilite prin act normativ al Serviciului, directorul Serviciului este în drept să decidă asupra includerii în stagiul special a vechimii în muncă civilă a persoanei încadrate în funcţia de ofiţer de informaţii, calculîndu-se pentru un an de muncă civilă un an de serviciu.

            (4) Vechimea în muncă calculată în condiţiile alin.(2) şi (3) nu va depăşi 10 ani.

            (5) Ofiţerului de informaţii căruia s-a prelungit termenul de aflare în serviciu şi care are dreptul la pensie în condiţiile Legii nr.1544-XII din 23 iunie 1993 i se acordă, de la data emiterii ordinului privind prelungirea termenului de aflare în serviciu, pensie în proporţie de 50 % faţă de pensia cuvenită.

            (6) Ofiţerului de informaţii cu grad special de colonel al Serviciului de Informaţii şi Securitate numit într-o funcţie inferioară (la necesitate de serviciu, în urma unor măsuri de organizare sau în legătură cu starea sănătăţii) dintr-o funcţie pe care a deţinut-o cel puţin 3 ani şi care, la ziua numirii în funcţia inferioară, avea vechime în serviciu necesară stabilirii pensiei, aceasta i se calculează, la eliberare din serviciu, din salariul lunar de care a beneficiat pînă la numire în funcţia inferioară, dacă el este mai mare decît salariul lunar al funcţiei pe care o deţine la data eliberării din serviciu.

Art 57 Legea Privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №170 din 19.07.2007

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului