Articolul 29 din Legea Cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală în Republica Moldova. Transmiterea imediată de informaţii

(1) Autorităţile centrale abilitate ale Republicii Moldova pot, fără cerere prealabilă, să transmită autorităţilor unui stat parte la Convenţia europeană privind asistenţa juridică în materie penală, adoptată la Strasbourg la 20 aprilie 1959 şi amendată prin cele două protocoale adiţionale, informaţiile obţinute în cadrul activităţilor operative de investigaţie sau al urmăririi penale în cazul în care consideră că acestea ar putea ajuta statul destinatar să iniţieze o procedură penală sau informaţiile ar putea servi formulării unei cereri de asistenţă juridică. Informaţiile obţinute în cadrul activităţilor operative de investigaţie sau al urmăririi penale vor fi transmise de către organul de urmărire penală procurorului, care le va prezenta ulterior Procuraturii Generale în vederea expedierii către statul străin vizat.

(1-1) Transmiterea informaţiilor atribuite la secret de stat se efectuează în condiţiile Legii nr.245-XVI din 27 noiembrie 2008 cu privire la secretul de stat.

(2) În cazul în care utilizarea informaţiilor transmise potrivit alin.(1) este restricţionată şi impune unele condiţii sau informaţiile constituie secret, comercial sau bancar, acestea vor fi expediate numai în cazul autorizării expedierii de către judecătorul de instrucţie, la demersul motivat al procurorului.

(3) Procedura de transmitere a informaţiilor va avea forma unei comisii rogatorii, în al cărei conţinut se indică expres condiţiile sau restricţiile impuse, astfel fiind aduse la cunoştinţă statului străin, care va fi obligat să le respecte la utilizarea acestor categorii de informaţii.

Art 29 Legea Cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №371 din 01.12.2006

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului