Articolul 69 din Legea Cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală în Republica Moldova. Tranzitul

(1) Tranzitul pe teritoriul Republicii Moldova al unei persoane extrădate care nu este cetăţean al Republicii Moldova poate fi acordat în cazul unei infracţiuni ce permite extrădarea conform legislaţiei Republicii Moldova şi cu condiţia respectării ordinii publice.

(2) Dacă persoana extrădată are cetăţenia Republicii Moldova, tranzitul este acordat doar în situaţiile în care se poate aproba extrădarea propriilor cetăţeni.

(3) Tranzitul este acordat la cererea statului interesat, formulată şi transmisă pe calea prevăzută la art.50 alin.(1), la care se anexează cel puţin mandatul de arest preventiv sau mandatul de executare a pedepsei închisorii care a justificat acordarea extrădării.

(4) Cererea de tranzit este soluţionată de Procurorul General sau, după caz, de ministrul justiţiei.

(5) Decizia Procurorului General sau a ministrului justiţiei este comunicată de îndată Ministerului Afacerilor Interne pentru organizarea tranzitului persoanei extrădate, precum şi statului solicitant.

(6) În cazul tranzitului aerian, atunci cînd nu este prevăzută o aterizare pe teritoriul Republicii Moldova, este suficientă o notificare transmisă de autoritatea competentă a statului solicitant Ministerului Justiţiei. În caz de aterizare forţată, această notificare va produce efectele cererii de arest provizoriu în vederea extrădării, iar statul solicitant va adresa de îndată o cerere formală de tranzit. Dispoziţiile alin.(3) se aplică în modul corespunzător.

(7) Extrădatul în tranzit rămîne în stare de arest provizoriu în perioada şederii sale pe teritoriul Republicii Moldova.

Art 69 Legea Cu privire la asistenţa juridică internaţională în materie penală în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №371 din 01.12.2006

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului