Articolul 92 Codul electoral în Republica Moldova. Forma și conținutul contestației

(1) Contestația poate fi depusă în scris, expediată prin poștă sau transmisă în formă electronică la autoritatea competentă.

(2) Contestația va conține următoarele elemente obligatorii:

a) denumirea autorității căreia i se solicită examinarea contestației;

b) numele și prenumele sau denumirea contestatarului, precum și alte date de identificare și de corespondență ale acestuia;

c) descrierea faptelor invocate ca presupuse încălcări, în particular drepturile vătămate, cu excepția contestațiilor depuse în condițiile art. 91 alin. (1) lit. d) și alin. (6), indicarea temeiului juridic, după caz, enumerarea și anexarea probelor ce confirmă faptele invocate, precum și cerințele contestatarului;

d) data depunerii contestației și semnătura contestatarului sau a reprezentantului acestuia.

(3) Contestatarul are dreptul să-și retragă contestația, să modifice cerințele din contestație și/sau să o suplimenteze, cu excepția obiectului ei, prin depunerea unei cereri scrise la autoritatea competentă. În cazul modificării obiectului contestației, solicitarea este considerată o contestație nouă. Retragerea contestației este posibilă până la adoptarea hotărârii de către autoritatea competentă, iar modificarea și/sau suplimentarea contestației poate fi făcută până în ziua-limită admisă pentru contestare în condițiile art. 95.

(4) La depunerea contestațiilor privind reflectarea alegerilor de către furnizorii de servicii media, contestatarii vor ține cont de cerințele de formă și conținut stabilite de Codul serviciilor media audiovizuale și de Codul administrativ.

(5) Forma și conținutul contestațiilor depuse în instanța de judecată trebuie să corespundă cerințelor stabilite de Codul administrativ.

Art 92 Codul electoral în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №325 din 08.12.2022

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului