Articolul 29 Codul electoral în Republica Moldova. Aparatul Comisiei Electorale Centrale

(1) Comisia Electorală Centrală este asistată de un aparat ale cărui structură și efectiv-limită se aprobă de către aceasta. Statul de personal se aprobă de președintele comisiei.

(2) Personalul aparatului este compus din funcționari publici, supuși reglementărilor Legii nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, și personal contractual, care desfășoară activități auxiliare, supus reglementărilor legislației muncii. Personalul aparatului este numit sau angajat în funcție, în condițiile legii, de către președintele comisiei.

(3) Remunerarea salariaților permanenți ai aparatului Comisiei Electorale Centrale se efectuează conform prevederilor cadrului normativ aferent. Pentru perioada electorală, la alegerile parlamentare, prezidențiale, locale generale și referendumul republican, acestora li se stabilește o indemnizație lunară în mărimea unui salariu de bază (funcție), iar la alegerile locale noi și referendumurile locale, li se stabilește lunar o indemnizație în mărime de 35% din salariul mediu.

(4) În cazuri excepționale, cu acordul salariatului, durata timpului de muncă poate deroga de la limita extinsă stabilită la art. 104 din Codul muncii nr. 154/2003 și art. 19 din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public.

(5) În perioada electorală, indiferent de tipul scrutinului, Comisia Electorală Centrală angajează, după caz, prin contract individual de muncă, personal în cadrul aparatului comisiei, degrevând persoanele respective de atribuțiile de la locul de muncă permanent.

Art 29 Codul electoral în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №325 din 08.12.2022

Codul este valabil. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului