Articolul 33 din Legea Cu privire la expertiza judiciară şi statutul expertului judiciar în Republica Moldova. Expertiza în comisie

(1) Expertiza judiciară în comisie este expertiza efectuată de către experţi judiciari din acelaşi domeniu sau din domenii diferite ale expertizei judiciare.

(2) Expertiza în comisie se dispune în cazul în care examinările au un caracter complex ori sînt voluminoase sau dacă există expertize efectuate anterior care prezintă concluzii divergente. În cadrul expertizei în comisie pot fi formulate întrebări referitoare la cauzele divergenţelor între concluziile expertizelor anterioare.

(3) Experţii incluşi în comisie stabilesc scopurile, succesiunea şi volumul cercetărilor în funcţie de caracterul obiectului expertizei.

(4) La finalul cercetărilor în cadrul expertizei în comisie se întocmeşte un singur raport de expertiză, care este semnat de toţi experţii ce fac parte din componenţa comisiei.

(5) În situaţia în care nu există o concluzie comună, unanim acceptată, în raportul de expertiză judiciară se prezintă concluzia acceptată de majoritatea experţilor participanți în cadrul comisiei la efectuarea expertizei ori se declară despre imposibilitatea prezentării unor concluzii comune. Opiniile divergente ale experţilor se expun în concluzii separate care se anexează la raportul de expertiză şi, de asemenea, se prezintă ordonatorului expertizei.

Art 33 Legea Cu privire la expertiza judiciară şi statutul expertului judiciar în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №68 din 14.04.2016

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului