Articolul 20 din Legea Privind protecţia invenţiilor în Republica Moldova. Drepturile conferite de brevet

(1) Brevetul de invenție, brevetul de invenție de scurtă durată, brevetul eurasiatic și brevetul european validat acordă titularului dreptul exclusiv de exploatare a invenției pe întreaga sa durată de protecție.

 (2) Brevetul îi acordă titularului, conform alin. (1), dreptul de a interzice terţilor care nu au acordul său efectuarea, pe teritoriul Republicii Moldova, a următoarelor acţiuni:

a) fabricarea, oferirea spre vînzare, vînzarea, folosirea, transportarea, importul, alt mod de punere în circulație sau stocarea în aceste scopuri a produsului care constituie obiectul brevetului;

b) folosirea procedeului care constituie obiectul brevetului sau, în cazul în care un terţ ştie sau este evident din circumstanţe că folosirea procedeului este interzisă fără acordul titularului de brevet, oferirea procedeului spre folosire;

c) oferirea spre vînzare, vînzarea, folosirea, transportarea, importul, alt mod de punere în circulație sau stocarea în aceste scopuri a produsului obţinut direct prin procedeul care constituie obiectul brevetului.

 (3) În cazul în care există mai mulţi titulari ai unui brevet, rapor­turile privind exploatarea invenţiei protejate prin brevet se stabilesc printr-un acord încheiat între aceştia. Dacă un asemenea acord nu există, fiecare titular are dreptul să exploateze invenţia după propria voinţă, să acţioneze în instanţă orice per­soană care exploatează invenţia brevetată fără acordul cotitularilor, însă nu are dreptul să renunţe la brevet fără a-i anunţa pe cotitulari, precum şi să încheie contracte de licenţă şi să ce­sioneze brevetul fără acordul acestora.

Art 20 Legea Privind protecţia invenţiilor în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №50 din 07.03.2008

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului