Articolul 32 din Legea Privind redresarea şi rezoluţia băncilor în Republica Moldova

(1) Banca Naţională a Moldovei, în calitate de autoritate de rezoluţie, evaluează măsura în care soluţionarea unei bănci este posibilă, în sensul alin. (3), fără să se bazeze pe oricare dintre următoarele:

a) sprijin financiar public extraordinar, cu excepţia mecanismelor de finanţare instituite în conformitate cu art. 296;

b) asistența de lichiditate în situaţii de urgenţă din partea băncii centrale;

c) asistența de lichiditate din partea băncii centrale oferită cu garanţii, rate ale dobînzilor sau durate nonstandard.

(2) Banca Naţională a Moldovei se asigură că evaluarea prevăzută la alin. (1) se realizează după consultarea, de către structura care exercită funcţia de rezoluţie, a structurii care exercită funcţia de supraveghere.

(3) Banca Naţională a Moldovei, în calitate de autoritate de rezoluţie, consideră că soluţionarea unei bănci este posibilă dacă este fezabil şi credibil, în opinia acesteia, fie să lichideze banca prin procedura de lichidare silită, fie să remedieze situaţia băncii prin aplicarea de instrumente de rezoluţie şi exercitarea de competenţe de rezoluţie, cu evitarea pe cît posibil a oricăror efecte negative semnificative asupra sistemului financiar naţional, inclusiv în caz de instabilitate financiară mai extinsă sau de evenimente la scara întregului sistem, şi cu scopul asigurării continuităţii funcţiilor critice ale băncii.

Art 32 Legea Privind redresarea şi rezoluţia băncilor în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №232 din 03.10.2016

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului