Articolul 56 din Legea Privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale în Republica Moldova. Împărțirea pe loturi

(1) Entitatea contractantă are dreptul de a recurge la atribuirea pe loturi a contractelor de achiziții/acordurilor-cadru și, în acest caz, de a stabili dimensiunea și obiectul loturilor, cu condiția includerii acestor informații în documentația de atribuire.

(2) În cazul prevăzut la alin. (1), entitatea contractantă precizează în anunțul de participare și în invitația de participare la procedura de ofertare sau la negociere dacă ofertele pot fi depuse pentru unul, pentru mai multe sau pentru toate loturile.

(3) Entitatea contractantă are dreptul, chiar și în cazul în care acceptă depunerea ofertelor pentru mai multe sau pentru toate loturile, să limiteze numărul de loturi care pot fi atribuite aceluiași ofertant.

(4) În situația prevăzută la alin. (3), entitatea contractantă precizează în anunțul de participare și în invitația de participare la procedura de ofertare sau la negociere numărul maxim de loturi care pot fi atribuite unui ofertant.

(5) Entitatea contractantă are obligația de a indica în documentația de atribuire criteriile și regulile obiective și nediscriminatorii care se vor aplica pentru stabilirea loturilor ce vor fi atribuite aceluiași ofertant în cazul în care, în urma aplicării criteriului de atribuire și a factorilor de evaluare, ar rezulta atribuirea către un ofertant a unui număr de loturi mai mare decât numărul maxim admis.

(6) În cazul în care aceluiași ofertant îi pot fi atribuite mai multe loturi, entitatea contractantă are dreptul de a decide atribuirea contractului/contractelor prin reunirea mai multor loturi sau a tuturor loturilor și atribuirea acestora aceluiași ofertant dacă a precizat în anunțul de participare faptul că își rezervă dreptul de a face acest lucru și a indicat loturile sau grupurile de loturi care pot fi reunite.

(7) În cazul în care aceluiași ofertant îi pot fi atribuite mai multe loturi, entitatea contractantă efectuează o evaluare comparativă a ofertelor pentru a stabili dacă ofertele depuse de către un ofertant pentru o anumită combinație de loturi luate în ansamblu ar primi un punctaj superior prin aplicarea criteriului de atribuire și a factorilor de evaluare stabiliți în documentația de atribuire prin raportare la loturile respective față de punctajul total obținut de ofertele pentru loturile individuale în cauză luate separat.

(8) Entitatea contractantă efectuează evaluarea comparativă prevăzută la alin. (7) prin stabilirea, în primul rând, a punctajelor ofertelor pentru fiecare lot în parte prin aplicarea criteriului de atribuire și a factorilor de evaluare stabiliți în documentația de atribuire și, apoi, prin compararea punctajului total astfel obținut cu punctajul atribuit ofertelor depuse de către un ofertant pentru combinația de loturi respectivă, în ansamblu.

Art 56 Legea Privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №74 din 25.05.2020

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului