(1) Supravegherea și controlul oficial al pieței privind respectarea cerințelor de igienă a produselor alimentare pe întregul lanț alimentar sînt asigurate de Agenție conform art.24 din Legea nr. 306/2018 privind siguranța alimentelor.
(2) La înaintarea propunerilor de modificare și completare a prezentei legi trebuie să se țină cont de:
a) necesitatea revizuirii cerințelor prevăzute la art. 4 alin. (5);
b) experiența obținută prin implementarea sistemelor bazate pe principiile HACCP conform prevederilor art. 3 alin. (7);
c) evoluțiile tehnologice și consecințele practice ale acestora, precum și de așteptările consumatorului cu privire la compoziția produselor alimentare;
d) opiniile științifice, în special cele cu privire la evaluarea noilor pericole;
e) criteriile microbiologice și de temperatură pentru produsele alimentare.
Art 22 Legea Privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №296 din 21.12.2017
Structura actului