Articolul 11 din Legea Privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare în Republica Moldova. Cerințe de igienă pentru unitățile de comerț ambulant

(1) Unitățile de comerț ambulant sînt astfel amplasate, concepute, construite, menținute curate și în stare bună încît să se evite pericolul contaminării, în special de către animale și de către organismele dăunătoare.

(2) În special, în caz de necesitate, sînt prevăzute:

a) instalații corespunzătoare pentru menținerea igienei personalului, inclusiv instalații automate pentru spălarea și uscarea igienică a mîinilor, spații sanitare igienice;

b) suprafețele în contact cu produse alimentare în bună stare de întreținere și ușor de curățat, iar în cazul în care este necesar, de dezinfectat; pentru aceasta se utilizează materiale netede, lavabile, rezistente la coroziune și netoxice;

c) mijloace pentru curățarea și, după caz, dezinfecția ustensilelor și a echipamentului de lucru;

d) mijloace pentru curățarea igienică a produselor alimentare, în cazul în care această operațiune este parte a activităților din domeniul alimentar;

e) o sursă de apă fierbinte și/sau de apă potabilă rece;

f) mijloace și/sau spații pentru depozitarea igienică, colectarea și eliminarea substanțelor periculoase și/sau necomestibile și a deșeurilor (lichide sau solide);

g) instalații și/sau dispozitive de menținere și monitorizare a temperaturii pentru produse alimentare;

h) locuri și condiții de amplasare a produselor alimentare astfel încît să se evite pericolul contaminărilor.

Art 11 Legea Privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №296 din 21.12.2017

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului