Articolul 14 din Legea Privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare în Republica Moldova. Deșeuri alimentare

(1) Deșeurile alimentare, subprodusele alimentare necomestibile și alte resturi trebuie să fie îndepărtate din încăperile în care sînt prezente produsele alimentare.

(2) Deșeurile alimentare, subprodusele alimentare necomestibile și alte resturi trebuie să fie depozitate în containere care se pot închide. Aceste containere trebuie să fie construite și ținute în condiții care să le facă ușor de igienizat și, în caz de necesitate, de dezinfectat.

(3) Trebuie întreprinse măsuri pentru depozitarea, colectarea și distrugerea deșeurilor alimentare, a subproduselor de origine animală și produselor derivate ce nu sînt destinate consumului uman, precum şi a altor resturi, conform prevederilor legislației în vigoare. Spațiile de depozitare a deșeurilor trebuie să fie concepute și utilizate astfel încît să se permită menținerea curată a acestora, fără a fi posibilă pătrunderea animalelor și a organismelor dăunătoare.

(4) Toate deșeurile sînt eliminate în mod igienic, asigurîndu-se protecția mediului, astfel încît acestea să nu constituie o sursă directă sau indirectă de contaminare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 209/2016 privind deşeurile.

Art 14 Legea Privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №296 din 21.12.2017

Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021

Structura actului