(1) Cerințele prezentului articol se aplică numai produselor alimentare plasate pe piață în recipiente închise ermetic.
(2) Orice proces de tratare termică, utilizat pentru prelucrarea unui produs neprelucrat sau pentru prelucrarea în continuare a unui produs prelucrat, trebuie:
a) să asigure o temperatură corespunzătoare pentru toate părțile produsului tratat, pentru o anumită perioadă de timp;
b) să prevină contaminarea produsului în timpul procesului respectiv.
(3) Pentru a se asigura că prin procesul utilizat se îndeplinesc obiectivele dorite, operatorii din domeniul alimentar trebuie să controleze cu regularitate parametrii principali (în mod special temperatura, presiunea, ermeticitatea și parametrii microbiologici).
(4) Procesul utilizat trebuie să fie conform unui standard recunoscut pe plan internațional (de exemplu, pasteurizare, temperatură ultraînaltă sau sterilizare).
Art 20 Legea Privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare în Republica Moldova cu schimbări 2024 anul №296 din 21.12.2017
Structura actului