Legea Privind regimul armelor şi al muniţiilor cu destinaţie civilă în Republica Moldova. CONDIŢIILE pe care trebuie să le întrunească spaţiul de reparare a armelor

1. Spaţiul de reparare a armelor reprezintă o construcţie special amenajată sub formă de atelier, destinată reparării şi păstrării armelor, constituită din una sau mai multe încăperi.

2. Spaţiul de reparare trebuie să asigure condiţiile optime pentru repararea şi păstrarea armelor, să asigure siguranţa deplină, inclusiv apărarea împotriva incendiilor.

3. Spaţiul de reparare nu poate fi utilizat în alt scop decît în cel pentru care este destinat.

4. Spaţiul de reparare trebuie să fie astfel dimensionat încît să asigure dispunerea dulapurilor metalice, rastelelor, lăzilor şi stelajelor în conformitate cu prevederile prezentei legi.

5. Spaţiul de reparare trebuie să fie construit din materiale incombustibile, să aibă uşi de acces confecţionate din metal sau din materiale rezistente la foc, prevăzute cu încuietori duble independente.

6. Cheile de la intrare se păstrează la gestionarul spaţiului de reparare care, la plecare, are obligaţia să încuie uşa de acces.

7. La uşi şi ferestre trebuie să fie instalate grilaje metalice, indiferent de etajul la care sînt situate încăperile.

8. Montarea grilajelor nu este obligatorie la uşile de acces confecţionate din metal cu o grosime de cel puţin 5 mm.

9. Spaţiul de reparare trebuie să fie prevăzut cu sisteme de alarmă şi de protecţie împotriva efracţiei şi cu sisteme de supraveghere video.

10. În spaţiul de reparare se interzice efectuarea de lucrări care nu au legătură cu manevrarea şi cu reparaţia armelor.

11. Pardoseala spaţiului de reparare trebuie să fie confecţionată din materiale incombustibile, să fie plană şi să nu prezinte fisuri.

12. Pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, în spaţiul de reparare trebuie să existe mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, accesibile în orice moment.

13. Dulapurile trebuie să fie permanent încuiate, deschizîndu-se numai atunci cînd este necesară efectuarea unor operaţiuni.

14. Verificarea dacă spaţiul întruneşte condiţiile de reparare a armelor se efectuează de organul teritorial de poliţie sau de serviciul abilitat al Ministerului Afacerilor Interne, la cerere sau la necesitate, cu întocmirea procesului-verbal de constatare, pentru fiecare spaţiu separat.

15. Modificarea spaţiului de reparare a armelor se poate realiza numai după obţinerea unui nou proces-verbal de constatare.


Legea este valabilă. Relevanța verificată la 03.09.2021